A w Białym znacie jakieś miejsce gdzie robią dobrze geometrię?
Polecane warsztaty, firmy tuningowe, specjaliści, itp.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Witam
Kolejny raz, choć już po gwarancji, ASO Wesoła, Zakręt. Do tej pory 3 przeglądy, bez istotnych uwag negatywnych. Samochód zawsze na czas (lub z drobnym poślizgiem)przyjęty, Krótki czas przglądu, dobra cena. Teraz 60 kkm, kosztuje u nich w sumie 700pln (np Al Jerozolimskie 1000 pln) z materiałami. Mechanik po obejżeniu auta przedyskutował ze mną zakres naprawy. Doszedł przegląd+odsyfienie+olej klimy, Prawa osłona pod silnikiem (sam zgłosiłem). Klocki na później. W sumie zabuliłem bodaj 970 pln, bo osłona kosztowała mnie coś z 50pln zamiast 150(!!!), dostałem na wszystko upust 10% (magiczne słowa: OCP :-) ). Fakt że trochę marudziłem na ograniczońą zawartość portfela, daleki dojazd, wskazałem na swą wierność itp ;-)
Wady: kolejny raz nie umyli auta, ale fakt że było już późno (za 15 min fajrant). Kapcie wszystkie 2,3 atm :?: . Nie zuważyli braku podświetlenia pokręteł nawiewu (fakt że nie zgłosiłem a w dzień tego za bardzo to nie widać)
Dodam że mieszkam na Ursynowie a pracuję pod Pruszkowem więc kawałek do nich mam a i niejeden serwis po drodze by się znalazł.
Ogólnie miła nić porozumienia technicznego, finansowa elastyczność, brak istotnych uwag negatywnych. Ujęli mnie tez swego czasu jeszcze na gwarancji robiąc z własnej woli poprawki po serwisie na Gruchacza :evil: (Ursynów)
pzdr.O1 1.9 TDI Kombi
Komentarz
-
-
Polecam warsztat Car-Tech - Lublin ul. Techniczna 2C
Nie wiem gdzie umieścic taki post, myslę że to odpowiedni dział (tak wogóle to myslę że fajnie było by stworzyć osobny dział dla polecanych i niepolecanych warsztatów)
W każdym razie POLECAM warszat CAR TECH w Lublinie przy ul. Technicznej 2C (w garażach tuż za komisem samochodowym, koło skrzyżowania ul. Związkowej i Sp. Pracy). Byłem tam ostatnio z autem żony. Chłopak jest świetny. Szybko sprawnie i fachowo.
Pozatym specjalizuje sie w grupie VAG i widac że naprawdę zna sie na rzeczy. Ma najnowsze programy diagnostyczne i z tego co widziałem sporo klientów (A6, A8, nowiutki Nissan Patrol).
Ja jestem baaardzo zodowolony z obsługi i na pewno pojade tam drugi raz. Zresztą jak sie od niego dowiedziałem pracował wczesniej w teemach fabrycznych np. na VW Golf cup.
Takze polecam z czystym sumieniemCzarny Elegance
Komentarz
-
-
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...cane+warsztaty pod tym linkiem umieszczamy polecenia zakładów warsztatów i innych związanych z naszymi octavkami
Komentarz
-
-
Witam i POLECAM warszat CAR TECH w Lublinie przy ul. Technicznej 3C (w garażach tuż za komisem samochodowym, koło skrzyżowania ul. Związkowej i Sp. Pracy). Byłem tam ostatnio z autem żony. Chłopak jest świetny. Szybko sprawnie i fachowo.
Pozatym specjalizuje sie w grupie VAG i widac że naprawdę zna sie na rzeczy. Ma najnowsze programy diagnostyczne i z tego co widziałem sporo klientów (A6, A8, nowiutki Nissan Patrol).
Ja jestem baaardzo zodowolony z obsługi i na pewno pojade tam drugi raz. Zresztą jak sie od niego dowiedziałem pracował wczesniej w teemach fabrycznych np. na VW Golf cup.
Takze polecam z czystym sumieniemCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Dzieki Djczas, juz zastosowałem sie do Twojej rady i umieściłem w/w polecenie pod podanym linkiem.
P.S. Myslę , że jednak wartym przynajmniej zastanowienia, jest stworzenie działu Polecane/nie polecane warsztaty tak aby łatwiej było znaleźdz informacje. A przynajmniej rozdzielić Polecane warsztaty od tych Nie polecanych, bo teraz jest mętlik ogólny :?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasheron, jeśli chodzi o aso w Katowicach i sosnowcu to polecamy wizytę w innych miastach z dala jak najdalej od śliwki
Czy ktos korzystal z ich uslug i moze sie wypowiedzieć?Pozdro,
Heron
Komentarz
-
-
Zdecydowanie NIE POLECAM zakladu blacharsko lakierniczego pana Marka Kanii we Wroclawiu. Coby Wam nie opowiadali, ile to lat dziala itd, nie dajcie sie wpuscic w maliny.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
. No ale są jeszcze Auto Silesia w Katowicach i Auto Lellek Plus w Gliwicach.
Czy ktos korzystal z ich uslug i moze sie wypowiedzieć?[/quote]
Ja w Gliwicach kupiłem swoją skodę i zarówno z salonu jak i z serwisu jestem zadowolony.
Szef serwisu kompetentny i da się z nim pogadać. Ceny są do przyjęcia tylko miejsce trochę do dupy - daleko, koniec świata.Zadowolony użytkownik Skody
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiekman. No ale są jeszcze Auto Silesia w Katowicach i Auto Lellek Plus w Gliwicach.
Czy ktos korzystal z ich uslug i moze sie wypowiedzieć?
Szef serwisu kompetentny i da się z nim pogadać. Ceny są do przyjęcia tylko miejsce trochę do dupy - daleko, koniec świata.[/quote]
Dzieki za info. W zasadzie to tylko o gliwickim ASO nic zlego nie slyszalem. W Auto Silesia poziom debilizmu jest taki, ze podobno nawet oleju za duzo leja do silnika. Strach pomyslec co szkod narobia jak cos wiekszego bedzie do zrobienia...Pozdro,
Heron
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hankasz7Nie polecam ASO w Olsztynie.Przy kupnie nowej OCTY wsadzili Mi stary akumulator- po pół roku padł,a było lato 30*.Po 1000 km. wymiana oleju i filtra-zero wymiany-kasa poszła.Naprawy i wymiany robię od lat w zaprzyjażnionym warsztacie .
Komentarz
-
-
Wiesz człowiek naiwny za bardzo ufa ludziom, teraz też bym ich na chwileczkę nie opuścił. Ale jak to mówią człowiek się uczy na błędach. Ceny też mają kosmiczne. Za amortyzatorek do klapy koszą 170zł gdzie taki sam w byle sklepie od 45 do 60zł. Nikt mnie nie przekona żebym tam pojechał nawet umyć auto.
Komentarz
-
-
Tez mam znajmoego, ktory pracowal jako mechanik w stacji DAEWOO. Jak klijent przyjechal na przeglad poloneza, to auto wyjezdzalo z tymi samymi filtrami i olejem. Zmiana klockow, nawet nie ruszone, odnotowane ze zmienione. :shock:
Wiec w ASO mozna spodziewac sie wszystkiego, jak nie beda cie chciali orznac z serwisu, to moze chciec to zrobic mechanik. Swoja droga w ASO Skody mechanik proponowal mi nowe czesci duzo taniej i uslugi po za stacja. Wiec skads te czesci musi brac :wink:
Komentarz
-
-
Czy ktoś mi może polecić dobry warsztat w Warszawie (nie ASO), w którym mógłbym zrobić wymianę klocków? Chodzi mi o taki, do którego macie zaufanie? Czy Waszym zdanie robienie takich czynności w Feuvert, Norauto lub Shell serv jest ok, czy mam sobie darować i szukać czegoś innego/lepszego?
Z góry dzięki za sugestie.Były:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
Komentarz
-
-
Lukas81, jeśli chodzi o wymianę tarcz i klocków to generalnie nie sprawa warsztatu tylko konkretnej osoby która te czynności wykonuje.
Ja np. to robię pod blokiem i mam do siebie pełne zaufanie
Mało tego, mam taką naturę, że jak robię dla kogoś to tak samo jak dla siebie.
Wiem jednak, że bywa z tym różnie, bo jak ktoś ma normę czasową 0,5 godz na wymianę tych elementów to jakoś trudno uwierzyć w solidność wykonania.
W rejonie W-wy to Ci nie pomogę ale jak najbardziej wskazana jest opinia kogoś kto jest zadowolonym klientem.
Co do firm, które wymieniłeś to nie odrzucał bym z góry żadnej, sam też czasami korzystam. Ale to nie od firm zależy jakość roboty, tylko od delikwenta który Ci to będzie robił.Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
Komentarz